Palacinky z červnej repy
2024. 11. 14. | admin
Vábenie farmárskeho trhu je vždy silnejšie ako ruka, ktorá potom nesie všetku tú zeleninu až domov. Pokiaľ ste to s nákupom zeleniny prehnali, skúste vylepšiť svoje už vyskúšané recepty. Svoj jedálniček tým spestríte - tentokrát doslova.
Tiež môžete nechať svojho potomka pripraviť palacinky na raňajky, obed alebo večeru.
Pre farebné spestrenie sme zvolili kombináciu červenej repy a palaciniek, ktoré sa skvele dopĺňajú s jesennou tekvicou.
Navyše si k tomu môžete pridať ešte napríklad zelené fazuľky, ale túto ingredienciu môžete nahradiť akoukoľvek inou zeleninou, ktorú doma nájdete, pretože pokrmom plným farebnej a výživnej zeleniny nič nepokazíte.
NA PALACINKY Z ČERVENEJ REPY BUDETE POTREBOVAŤ:
-
150 g špaldovej múky
-
100 g ovsenej múky
-
1 veľkú štipku prášku do pečiva
-
1 stredne veľkú červenú repu
-
1 veľkú štipku soli
-
2 polievkové lyžice cukru z kokosových kvetov
-
1 lyžicu kokosového oleja alebo neutrálneho ochuteného tuku
-
2 vajcia
-
2,5 dl mlieka alebo akéhokoľvek rastlinného mlieka
K PRÍPRAVE TEKVICOVÝVH PALACINIEK BUDE POTREBA:
-
1 malú tekvicu
-
200 ml ovsenej smotany
-
1 lyžicu datľového sirupu
-
1 veľkú štipku muškátového oriešku
-
1 malú štipku škorice
-
1 veľkú štipku soli
-
vodu na zriedenie podľa potreby
K TOMU SI MÔŽETE PODUSIŤ ZELENÉ FAZUĽKY:
-
1 lyžica masla
-
1 veľká štipka soli
-
1 strúčik cesnaku
-
1 veľká štipka čierneho korenia
Všetky ingrediencie na palacinky zmiešajte tak, ako ste zvyknutí. A potom príde to kúzlo – do cesta nastrúhajte vopred uvarenú alebo upečenú červenú repu. Palacinky potom budú krásne ružové. Ak ste odvážnejší, môžete použiť aj surovú repu, ale výsledný pokrm bude vždy trošku tuhší.
Palacinky usmažte na panvici na strednom ohni na troche kokosového oleja.
Medzitým nakrájajte tekvicu a opražte ju. Potom ju rošťuchajte s ostatnými ingredienciami, aby ste získali hodvábnu konzistenciu.
Zelené fazuľky orestujte na masle, cesnaku a korení.
Na plátky si nakrájajte červenú kapustu, farebne všetko doplní a vďaka nej bude celý pokrm chrumkavý.
Palacinky nechajte mierne vychladnúť, aby sa pri zdobení nerozpadli a zvyšok je už len na vašej fantázii.
Dobrú chuť!