Čerešňový cheesecake


2024. 4. 19. | Markéta

Čerešňový cheesecake


BUDETE POTREBOVAŤ

 

NA CESTO

230 g hladkej múky

1 lyžicu kakaa

130 g cukru krupica

140 g studeného masla

1 lyžičkú práčku do pečiva

studenú vodu podľa potreby

 

NA NÁPLŇ

2 tvarohy vo vaničke

130 g cukru krupica

1 vanilkový cukor

100 g masla

250 ml mlieka

1 vanilkový puding

miska ovocia (čerešne, čučoriedky,...)

 

POSTUP

Do misy odvážte múku, kypriaci prášok, cukor, kakao a studené maslo nakrájajte na kocky a nechajte krátko premiešať v robote (alebo spracujte rukami). Postupne pridajte pár lyžíc studenej vody podľa potreby a spracujte v cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke. 

Potom predhrejte rúru na 175 ° C, cesto vyvaľkajte, preneste do koláčovej formy a urobte si aj čo najvyššie okraje. Prepichajte plochu cesta vidličkou a pečte cca 10 minút. Medzitým si pripravte náplň. V mise si prešľahajte tvarohy s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom, rozpusteným maslom a potom aj s pudingovým práškom (nevariť). Vyberte z rúry predpečené cesto, vlejte doň náplň, posypte pár čerešňami (môžu byť čučoriedky, aj mrazené), vráťte do rúry a pečte ďalších cca 50 minút. Akonáhle začne cesto zlatnúť a náplň stuhne, je hotovo. Nechajte cheesecake úplne vychladnúť, aby sa dal pekne krájať a podávajte.

 

 

 

Zdieľajte to s ostatnými!
Naozaj chcete zmazať položku z košíka?
 
 
Zmazať