Čerešňový cheesecake
2025. 2. 15. | Markéta
BUDETE POTREBOVAŤ
NA CESTO
230 g hladkej múky
1 lyžicu kakaa
130 g cukru krupica
140 g studeného masla
1 lyžičkú práčku do pečiva
studenú vodu podľa potreby
NA NÁPLŇ
2 tvarohy vo vaničke
130 g cukru krupica
1 vanilkový cukor
100 g masla
250 ml mlieka
1 vanilkový puding
miska ovocia (čerešne, čučoriedky,...)
POSTUP
Do misy odvážte múku, kypriaci prášok, cukor, kakao a studené maslo nakrájajte na kocky a nechajte krátko premiešať v robote (alebo spracujte rukami). Postupne pridajte pár lyžíc studenej vody podľa potreby a spracujte v cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke.
Potom predhrejte rúru na 175 ° C, cesto vyvaľkajte, preneste do koláčovej formy a urobte si aj čo najvyššie okraje. Prepichajte plochu cesta vidličkou a pečte cca 10 minút. Medzitým si pripravte náplň. V mise si prešľahajte tvarohy s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom, rozpusteným maslom a potom aj s pudingovým práškom (nevariť). Vyberte z rúry predpečené cesto, vlejte doň náplň, posypte pár čerešňami (môžu byť čučoriedky, aj mrazené), vráťte do rúry a pečte ďalších cca 50 minút. Akonáhle začne cesto zlatnúť a náplň stuhne, je hotovo. Nechajte cheesecake úplne vychladnúť, aby sa dal pekne krájať a podávajte.