Quinoa šalát so špargľou a jahodami


2024. 3. 28. | Judit

Quinoa šalát so špargľou a jahodami

Môj #kitchenstories recept skutočne evokuje jar a ešte viac leto: sezóna špargle a jahôd konečne dorazila, takže vám ponúkam recept na bohatý a zdravý šalát z týchto čerstvých surovín.

INGREDIENCIE (NA 2 VÄČŠIE PORCIE)

1 zväzok zelenej špargle

25 dkg čerstvých jahôd

150 gramov uvarenej quinoy

10 dkg mäkkého kozieho syra

5 dkg masla

1 lyžica medu

Olivový olej, krémový balzamikový ocot

Soľ, korenie

Listy čerstvej bazalky podľa chuti

 

PRÍPRAVA

Quinoa sa prepláchne a uvarí sa v takom množstve vody, ktoré ju zakryje. Varíme na strednom ohni po dobu 12-15 minút. Medzitým si umyjeme špargľu a jahody.


Špargľu nie je potrebné šúpať, nakrájame ju na kolieska poprípade na tenké „pásiky“. Môžete na to použiť aj škrabku. K zelenej špargli som ešte pridala fialovú špargľu, vďaka ktorej bolo jedlo naozaj zaujímave a ešte farebnejšie, môžete ju nájsť na farmárskom trhu.


Ja potom zvyknem uvariť nasekanú špargľu, nechám ju 2-3 minúty postáť v horúcej vode, potom precedím a pár minút orestujem. Špargľu už nevarte ani nesmažte, bude mať jemnejšiu štruktúru.

Medzitým si nakrájame umyté jahody.

Všetko dáme do veľkej mixovacej nádoby, suroviny môžu byť aj vlažné (quinoa, špargľa) alebo úplne studené. V uzavretej nádobe pretrepte olivový olej, balzamikový ocot, med a zmes nalejte na šalát. Dôkladne premiešame, na vrch môžeme nadrviť kozí syr a poukladať lístky čerstvej bazalky, jedlo môžeme podávať aj so strateným vajcom alebo grilovanými kuracími prsiami. 

Dobrú chuť!


Zdieľajte to s ostatnými!
Naozaj chcete zmazať položku z košíka?
 
 
Zmazať