Thajská zeleninová polievka s medvedím cesnakom


2024. 4. 25. | Judit

Thajská zeleninová polievka s medvedím cesnakom

 

Teraz, keď konečne prišla jar, sme vám priniesli skutočne vzrušujúci a osviežujúci recept. Urobili sme poriadnu zeleninovú, pikantnú, mierne kyslú polievku s ázijskou príchuťou posypanú čerstvou šalotkou a koriandrom. Pozrite sa!

 

INGREDIENCIE (PRE 4 OSOBY)

 

2 mrkvy

2-3 zemiaky

2 petržleny

3-4 stonky zeleru

1 cibuľa

1 zväzok medvedieho cesnaku

2 strúčiky cesnaku

1 exotická tom yum pasta (dostupná v ázijských obchodoch)

2 cm čerstvého zázvoru

1 limetka

Trochu šalotky na posypanie

Soľ

Korenie

Približne 0,5 l vody

Trochu oleja

Koriander

 

 

PRÍPRAVA

Zeleninu umyjeme a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na tenké plátky a na troche oleja dusíme do sklovita. Medzitým si nakrájame mrkvu a petržlen, zemiaky nakrájame na kocky a nakrájanú zmes pridáme k cibuli.

Potom zmes trochu osolíme a okoreníme a zalejeme vodou tak, aby bola všetka zelenina ponorená. Medvedí cesnak nakrájame a rozdelíme ho na dve časti, jednu polovicu pridáme rovno do polievky.

Akonáhle začne polievka vrieť, pridáme do nej veľkú lyžicu tom yum pasty a dobre premiešame. Varíme asi 10-12 minút, je dobré, ak zelenina ostane chrumkavá, netreba ju dlho variť.

Posypeme ju zvyšným medvedím cesnakom, čerstvým koriandrom, nakrájanou šalotkou a pridáme plátok limetky.

Dobrú chuť!

 

 

Zdieľajte to s ostatnými!
Naozaj chcete zmazať položku z košíka?
 
 
Zmazať