Jablkový koláč


2024. 4. 20. | Markéta

Jablkový koláč


BUDEME POTREBOVAŤ

250 g polohrubej múky
3 vajcia
100 g kyslej smotany
1 kypriaci prášok
150 g cukru
1 vanilkový cukor
100 g masla
1 lyžičku škorice
štipku soli
4 malé jablká



POSTUP

V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny (cca 10 minút), primiešame rozpustené vychladnuté maslo a kyslú smotanu. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli (pridávame ešte škoricu alebo vanilku, aby to pekne prevoňala).

Rozohrejeme rúru na 175 °C. Cesto preložíme do maslom vymastenej a polohrubou múkou alebo krupicou vysypanej formy na koláč alebo pekáčik. Ľahko vtlačíme olúpané jablká prekrojené napoly a ešte na silnejšie prúžky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C cca 30 minút. Akonáhle začne zlatnúť zhora, skúsime prepečenosť špajličkou a máme hotovo. Necháme vychladnúť, kto chce, tak si to môže pocukrovať alebo posypať orieškami. Koláč potom ešte môžeme dozdobiť pri servírovaní karamelom, našľahaným tvarohom,... čo máte radi. :-)



Zdieľajte to s ostatnými!
Naozaj chcete zmazať položku z košíka?
 
 
Zmazať